
نقش فراوان فیسبوک و توئیتر در تغییرات سیاسی تونس
این تاثیر تا اندازهای بود که لوگوی فیس بوک و توئیتر به عنوان پرچم مخالفان در نظر گرفته شده بود.
به گزارش فارنت و به نقل از پایگاه اینترنتی Tgdaily ،پس از سالها حکومت استبدادی “زینالعابدین بنعلی” در تونس پایان یافت و مردم و احزاب سیاسی برای جشن به خیابانها سرازیر شدند و البته در این میان نباید نقش فیس بوک و توئیتر را نادیده گرفت.
“لبیب کامهاوی” تحلیلگر سیاسی مسائل تونس در اردن در این مورد گفت :”مردم نیاز به آزادی های سیاسی و اصلاحات جدی داشتند و فیس بوک و توئیتر در دادن آگاهی های سیاسی و حقوق شهروندی و اجتماعی کمک فراوانی به مردم تونس کردند”.
این تاثیر تا به جایی بود که در برخی از مناطق لوگوی فیس بوک و توئیتر به عنوان پرچم مخالفان حکومت استبدادی به جای پرچم قرمز رنگ تونس به اهتزاز در میآمد.
تیجیدیلی در ادامه گزارش خود آورده است که روشن است که فیسبوک و تویئتر نقش برجستهای را در این براندازی بر عهده داشتند و به انتشار اطلاعات حساس در سطح ملی کمک فراوانی کردند.
این پایگاه اینترنتی در ادامه آورده است که شبکههای اجتماعی مانند توئیتر و فیس بوک در گسترش دموکراسی و ایجاد تغییرات در دیگر کشورها در منطقه خاورمیانه نقش کلیدی را بر عهده گرفتهاند.
در همین حال تعداد زیادی از دولتهای بزرگ و قدرتمند از ابزار شبکههای اجتماعی هراس دارند چرا که بر این باورند این شبکهها مانند توئیتر و فیسبوک قادر به پخش اطلاعات به صورت سریع و آسان هستند.
پایان مطلب/
با ایرانی و مجتبی موافقم .
من یه نمونه مثال می زنم که خودم به عینه شاهدش بودم . تو دانشگاه ما یکی از دوستان بشدت تو فیس بوک فعالیت داشت و مطالب مختلفی در حمایت از نظام می ذاشت . بعد از مدتی یه ایمیل دریافت کرد که بخاطر فعالیتهای سیاسی اکانتش رو مدیریت فیس بوک مسدود کرده بود . این اتفاق واسه خیلی ها افتاد .
بنظرم بعضی از افراد زیادی ساده انگارانه با مسائل برخورد می کنن .
آقا مجتبی عزیز آخه آمریکا و رژیم صهیونیستی چه جوری میخواد سیاستهاشو با فیس بوک به پیش ببره وقتی اصلا این سایت از خودش هیچ محتوایی تولید نمیکنه اصلا این سایت فقط در کشورهایی مثل ایران و تونس جنبه سیاسی پیدا کرده وگرنه در اکثر کشورهای جهان فقط یه سایت اجتماعی واسه دوستیابی و به اشتراک گذاشتن عکسها و مطالب جالبه حتی اونجاها آنچنان جنبه اطلاع رسانی هم نداره
آمریکا و رژیم غاصب صهیونیسم علنا اعتراف می کنن از این دو شبکه اجتماعی برای پیشبرد اهدافشون استفاده میکنن…
حد اقل شماییکه دم از سیاست می زنید دو تا از سخنرانی هایی که وزیر خارجه ی آمریکا (کلینتون) میزنه گوش کنید…
آقای ایرانی واقعا که این توهم توطعه شما خیلی جالبه شما اگر خودتون کاربر فیس بوک باشین میفهمین این سایت اصلا سیاسی نیست و کار سیاسی نمیکنه و هرچه میگذره توسط خود کاربر هاش انجام میشه
بنظر من هم تبادل سریع اطلاعات از طریق شبکه های اجتماعی نقش مهمی در شکل گیری و تبلور خواسته های مدنی و اجتماعی دارن
منم فکر می کنم سایتهای اجتماعی و از جمله فیس بوک برای کسانی دردسرساز و هراس اگیز هستن که سعی می کنن جلوی گسترش استفاده و کاربردی اونا رو بگیرن و دسترسی کاربرا رو بهش محدود کنن تا از شکل گیری اعتراضات و همسو شدن نظرات کاربران جلوگیری کنن.
در وقایع ذکر شده هم اینها نقشی اساسی داشتن و برخلاف تبلیغات عده ای، بیشتر کشورهای آزاد جهان از حرکت مردم حمایت کردند.
این خبر رو به یه دلیل منطقی رد می کنم که آمریکا و اسرائیل این رژیم دیکتاتور رو حمایت می کردند و الان هم از برکناری بن علی ناراضی هستند و علنا هم گفنتد . سایت های اجتماعی مثل فیس بوک و توئیتر هم همسو با سیاست های آمریکا و اسرائیلند پس انقلاب تونس که مخالف با سیاست های آمریکاست ریطی به فیس بوک و توئیتر نداره
خدا پدر این فیس بوک را بیامرزه که … در ایران ف ی ل ت ره :))
خوشم میاد که اخباراتون کوتاهه. یعنی در واقع مختصر و مفیده.
واسه من که حال خوندن متنهای دراز رو ندارم مناسبه
ممنون