
اوباما: آمریکا حمله کره شمالی به سونی را پاسخ خواهد داد
در این مطلب سعی کردیم تا جدیدترین خبرهای مربوط به سونی پیکچرز اعم از اتفاقات رخ داده برای این شرکت و نظرات رئیس جمهور ایلات متحده را پوشش دهیم. با فارنت همراه باشید!
هکرهای سونی پیکچرز بعد از این که موفق شدند سونی را مجبور به عدم اکران فیلم مصاحبه (The Interview) کنند، درخواستهای دیگری برای این شرکت ارسال کردند. به گزارش CNN به تازگی مدیران رده بالای سونی ایمیلی از این گروه هکری دریافت کردهاند که در آن گفته شده که در صورتی از افشای دادههای بیشتر خودداری میکنند که این شرکت هیچگاه به هیچ کسی اجازهی دیدن فیلم مصاحبه را ندهد و بهتر است که تمام موارد مربوط به این فیلم را حذف کنند.
بنابر گزارش CNN در این ایمیل چنین آمده است:
این که تصمیم به عدم عرضهی فیلم مصاحبه را در پیش گرفتید، یک کار بسیار عاقلانه است. این تصمیم برای شما خیلی سودمند خواهد بود. ما امنیت اطلاعات شما را تضمین میکنیم مگر این که دوباره دچار دردسر و محنت شوید.
در ادامه این گروه شرایطی را بیان میکند که اگر به گفتهی آنها، سونی از انجام آن سرباز زند، این شرکت دوباره دچار “دردسر” میشود. در این پیام آمده است:
حالا ما از شما میخواهیم که هرگز اجازهی اکران، عرضه یا لو رفتن آن به هیچ فرمت، برای مثال DVD یا این که بر روی اینترنت لو رود، را ندهید. ما میخواهیم که فوراً تمام موارد مرتبط با فیلم نظیر تریلرها، و همچنین نسخهی کامل موجود در هر سایت میزبانی فایل، پاک شوند.
این پیام دارای هم خبر خوب و هم خبر بد برای سونی است. خبر خوب این است که هکرها که فعلا از فاش شدن بیشتر اطلاعات سرقتی صرفنظر کردهاند. اما خبر بد این است که پاک کردن تمام موارد مربوط به این فیلم موجود در اینترنت، یک کار غیر ممکن است. حتی اگر بخاطر عدم اکران فیلم، هکرها از افشای اطلاعات بیشتر خودداری کنند، باز هم سونی توسط افکار عمومی محکوم به خود سانسوری و بزدل بودن میشود.
شرکت سونی پیکچرز در اوایل آذرماه هک شد. در طی این مدت اطلاعات زیادی فاش شدند که بعضی از این اطلاعات شامل ایمیلهایی بودند که بسیار خجالتآور برای سونی بودند و همچنین بعضی از اطلاعات خسارات زیادی برای سونی به بار آورد. همچنین هکرها، در روز سهشنبهی گذشته، سینماهایی که تصمیم به اکران این فیلم را گرفتهاند را تهدید کردند. تمام این شرایط باعث شد تا سونی در روز چهارشنبهی گذشته، اکران این فیلم را لغو کند و عنوان کرد که قصد اکران عمومی آن را نخواهد داشت.
افراد زیادی از شرکت سونی درخواست کردند که فیلم جنجالی “مصاحبه” را به صورت انلاین ارائه کند و آن را بر روی سرویسهای ویدیوی انلاین همچون نتفلیکس (Netflix) و هولو (Hulu) و همچنین برای فروش بر روی سرویسهایی نظیر آیتیونز (iTunes) و گوگلی پلی (Google Play) عرضه کند. مایکل لینتن (Michael Lynton)، مدیر عامل شرکت سونی پیکچرز، در مصاحبهای با CNN گفت که سونی میل زیادی برای عرضهی این فیلم دارد ولی فعلاً عرضهی انلاین، اولین گزینهی مورد نظر سونی نیست. وی گفت:
ما گزینههای متعددی در پیش رو داریم که در حال بررسی آنها هستیم. در میان تمام این پیشنهادات، تاکنون هیچ یک از سایتهای مهم در عرضهی ویدیوی انلاین و تجارت الکترونیک قدم جلو نگذاشته و برای عرضهی این فیلم اظهار تمایل نکرد…. ما رابط و نقطهی تعامل مستقیمی با مردم آمریکا را نداریم.
زمان خوبی است که به کاربران فارنت اعلام کنیم که سونی نیز دارای سوریسهای ویدیویی انلاین است نظیر کراکل (Crackle) و همچنین وبسریال (Web Series) محبوب Comedians in Cars Getting Coffee که توسط جری سینفلد(Jerry Seinfeld) اجرا میشود.
آقای لینتون گفت که هیچکسی برای ارائهی فیلم آنها قدم جلو نگذاشته است ولی نگفت که آیا سونی هیچ تلاشی در این زمینه کرده است و همچنین در این مصاحبه نگفت که آیا قصد عرضهی آن بر روی DVD و یا Blu-Ray دارد یا نه.
یکی دیگر از بخشهای که امکان عرضهی مستقیم فیلم مصاحبه را میتواند فراهم کند، شبکهی تورنت است.
به تازگی یک بیانیهی جدید توسط سونی پیکچرز ارائه شده که بیان کرده است این شرکت “فعالانه در حال بررسی گزینهها برای عرضهی این فیلم به روشهای مختلف است. متن کامل این بیانیه چنین است.:
شرکت سونی پیکچرز همیشه متعهد به متمم اول قانون اساسی بوده است. علیرغم این که بیش از سه هفته است که زندگی خصوصی شرکت و کارکنان ماتحت تهدیدها و افشاگریهای وحشیانهی زیادی بوده اما ما روی یک هدف متمرکز شدهایم: عرضهی فیلم مصاحبه. آزادی بیان هرگز نباید توسط تهدید و اخاذی سرکوب شود.
این که تصمیم بر این شد که این فیلم در 4 دی در سینماها پخش نشود، نتیجهی تصمیم اکثر صاحبان سینما بود. این تصمیم آنها بود.
اجازه بدهید که رک باشیم. تنها تصمیمی که ما گرفتیم این بود که این فیلم را در روز کریسمس در سینماها به اکران در نیاوریم که بخاطر تصمیم صاحبان سینماها بود. ما چارهی دیگری نداشتیم. این خواست صاحبان سینماها بود.
بعد از این تصمیم، ما بلافاصله و بطور فعال شروع به بررسی گزینههای دیگر کردیم که امکان ارائهی این فیلم را به ما میدهند. هنوز امیدواریم که اگر کسی قصد دیدن این فیلم را دارد، فرصت دیدن آن برایش فراهم شود.
دیروز باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا گفت که ایالات متحده حملهی سایبری کره شمالی به شرکت سونی پیکچرز را پاسخ خواهد داد. وی از گفتن این که چگونه پاسخ خواهد داد خودداری کرد و تنها گفت که ما به “تناسب” آن پاسخ مناسبی خواهیم داد. اوباما گفت که کارکنان وی در حال تدارک گزینههای زیادی هستند که در اختیار وی قرار میدهند و وی تصمیم خواهد گرفت که کدام روش را انتخاب کند تا پاسخ مناسبی برای این جنایت محسوب میشود.
اوباما نطق طولانی دربارهی حملات سایبری داشت و نظراتی دربارهی رهبر کره شمالی، کیم یونگ اون بیان کرد و دربارهی وی گفت که او رهبری است که به خاطر این فیلم “احساساتش جریحهدار شده است”. اوباما گفت:
من فکر میکنم که که این فیلم احتمالاً مطالب جالبی دربارهی کره شمالی بیان میکند که باعث شده مسئولین این کشور حملهی همه جانبهای به سمت یک شرکت فیلمسازی داشته باشند. من از سث (سث روگان، یکی از بازیگران اصلی فیلم مصاحبه) خوشم میآید….اما در این فکرم که آیا خطری نیز او را تهدید میکند؟ این موضوع به شما نشان میدهد که چه رژیم مخوفی بر کره شمالی حکمفرمایی میکند.
اوباما گفت که دولت ایالات متحده با صنایع فیلمسازی و دیگر بخشهای خصوصی کار خواهد کرد تا آنها برای حملات آینده، بهتر آماده باشند و بتوانند از خطرات مصون بمانند. اوباما گفت:
ما پیشبینی میکنیم که هر از چندگاهی از این نوع حملات اتفاق خواهد افتاد. این حملات بسیار خطرناک هستند و میتوانند هزینههای زیادی را به بار بیاورند. ما نباید الگو و رفتار خود را به خاطر این نوع حملات عوض کنیم. مثلاً به استادیوم فوتبال نرویم چون گفتهاند که احتمال حملهی تروریستی وجود دارد. امسال در بوستون مسابقهی ماراتن برگزار نشد چون گفته بودند که احتمالاً عدهای قصد آسیب رساندن و حملات تروریستی دارند. بیایید به سمت این نوع تغییر رفتار و تجارت سوق پیدا نکنیم.
اوباما در ادامه گفت:
در این دنیای دیجیتالی به هم پیوسته و مرتبط، فرصت هایی برای هکرها وجود خواهد داشت تا با جنگها و حملات سایبری به اختلال در بخشهای خصوصی و دولتی بپردازند. اولین وظیفهی ما این است که هر کاری برای تقویت ساختارها و جلوگیری از وقوع چنین حملاتی را انجام دهیم.
اوباما گفت که وی امیدوار است در سال آینده که کنگره به کار برمیگردد، قوانین قوی امنیت سایبری (Cybersecurity Law) وضع شوند و عنوان کرد که نیاز است تا ارتباطات بین بخشهای دولتی و خصوصی بهتر شوند. وی بیان کرد:
شما میدانید هر چقدر ما بهتر میشویم، هکرها سعی میکنند خیلی بهتر از ما شوند. برخی از آنها نقشآفرینان دولتی (State Actor) و برخی دیگر نقشافرینان غیر دولتی (Non-State Actor) هستند. بسیاری از آنها خبره و وارد هستند و برخی از آنها میتوانند خساراتی به بار آورند.
اوباما تاکید کرد که علیرغم قابلیتهای هکرها در انجام چنین حملاتی از راه دور، نباید اجازه داد که تجارت آمریکایی با تداخل مواجه شود. وی گفت:
ما نمی توانیم جامعه ای داشته باشیم که در آن برخی دیکتاتورها که در نقاطی دیگر (خارج از آمریکا) هستند، شروع به تحمیل سانسور در اینجا، در داخل ایالات متحده کنند.
اوباما نسبت به قبول عدم نمایش فیلم و پذیرش درخواست هکرها توسط سونی، شدیداً واکنش نشان داد و گفت که او فکر میکند که شرکت سونی پیکچرز تصمیم سونی پیکچرز مبنی بر عدم نمایش فیلم مصاحبه را اقدامی اشتباه خواند و گفت:
سونی یک شرکت است که از یکسری خسارات به بار آمده رنج میبرد. تهدیداتی بر علیه کارمندان این شرکت صورت گرفته است. من با این شرکت و کارکنان آن، برای موضوعات پیش آمده، احساس همدردی میکنم. تمام حرف من این است: بله! من فکر میکنم که شما اشتباهی مرتکب شدهاید.
وی ادامه داد:
سونی یک شرکت خصوصی است که دربارهی این موضوع و مسائل دیگر نگران است.من دوست داشتم که آنها در ابتدا شخصاً با من صحبت میکردند. من به آنها میگفتم که وارد الگویی نشوید که در آن با این حملات جنایتکارانه مرعوب شوید. تصور کنید به جای این تهدید سایبری، شخصی وارد دفتر شما میشد و کامپیوترهای زیادی را داغان میکرد و دیسکهای زیادی را میدزدید. آیا این کار باعث میشد تا شما دیگر کاملاً دست از کار بکشید و در آنجا را تخته کنید؟
اوباما تاکید کرد که عدم پخش فیلم مصاحبه باعث زیر سوال رفتن آزادی بیان میشود. وی گفت:
اگر کسی قادر باشد گروهی را به خاطر عرضهی یک فیلم کمدی مورد رعب و وحشت قرار دهد، آنگاه تصور کنید زمانی که یک فیلم یا گزارش مستند را که دوست ندارند ببینند، چه کارهایی خواهند کرد (تا بتوانند جلوی آن را بگیرند) و اگر تولیدکنندگان به خاطر این که احساسات بعضیها جریحهدار نشوند (در حالی که گاهی اوقات لازم است تا به آن افراد خاص تلنگری وارد شود)، شروع به خودسانسوری تولیدات خود کنند، تصور کنید آن وقت چه چیزی پیش خواهد آمد و چه اتفاقی برای آزادی بیان رخ خواهد داد.