چرا نباید به فیلترشکن‌های رایگان اعتماد کنید؟

در حال حاضر بسیاری از کاربران برای استفاده از برخی سرویس‌های تحریم شده از VPN یا فیلترشکن‌های رایگان استفاده می‌کنند. اما چرا نباید به بسیاری از این فیلترشکن‌ها اعتماد کرد؟

1

شکی نیست که امروزه بسیاری از کاربران اینترنت در ایران از فیلترشکن استفاده می‌کنند. جدای از بحث قانونی یا غیرقانونی بودن آن‌ها با فراگیر شدن VPNها و خصوصاً فیلترشکن‌های رایگان بحث مهم امنیت کاربر پیش می‌آید. فیلترشکن‌ها تنها برای گذر از فیلترینگ نبوده و بسیاری به خاطر بالا بردن امنیت و حریم شخصی یا برای گذر از تحریم‌ّهایی که علیه کاربران ایرانی وضع شده استفاده می‌کنند. با این‌حال نباید به فیلترشکن‌های رایگان اعتماد کنید؛ اما چرا؟

فیلترشکن چگونه کار می‌کند؟

یک شبکه خصوصی مجازی یا VPN تمامی ترافیک عبوری را رمزگذاری کرده و آن را به یک سرور VPN ارسال می‌کند. به این ترتیب تمام اطلاعات از این سرور عبور کرده و ارسال یا دریافت می‌شوند.

ان

به‌طور مثال اگر شما در ایران قرار داشته باشید و از فیلترشکن یا VPN انگلیس استفاده کنید؛ ترافیک مرور وب شما به سروری در انگلیس ارسال شده و اطلاعات ورودی نیز ابتدا از سرور انگیس عبور می‌کند. به این ترتیب نه‌تنها سرویس‌دهنده اینترنت بلکه اپراتور شبکه و یا وب‌سایت و سرویس مورد نظر نمی‌توانند مبدأ اصلی ترافیک یا مکان شما در ایران را ببینند. به همین دلیل است که سرویس‌های تحریم شده بدون مشکل قابل استفاده خواهند بود. این سرویس‌ها شما را صرفاً شخصی در انگلیس تشخیص می‌دهند.

با وجود ترجمه فیلترشکن برای VPN، عبور از تحریم سرویس‌ها و همچنین مخفی کردن هویت خود و جلوگیری از سرک کشیدن افراد در اطلاعات شما هنگام استفاده از شبکه‌های وای‌فای عمومی از سایر استفاده‌های VPN محسوب می‌شود.

همچنین برخی سرویس‌دهنده‌های اینترنت استفاده از تورنت را غیرقانونی می‌دانند و به همین دلیل از VPN برای مخفی کردن دانلود تورنت نیز استفاده می‌شود. علاوه بر این اگر وب‌سایتی یک سرویس را فقط در کشور خاصی ارائه می‌دهد می‌توان با استفاده از VPN با سرور درون آن کشور به آن سرویس دسترسی داشت.

مشکل در کجاست؟

همان‌طور که گفتیم در استفاده از فیلترشکن و VPN تمام ترافیک اینترنت شما از یک سرور خاص عبور می‌کند. به این ترتیب شما به اپراتور این فیلترشکن اعتماد می‌کنید و اطلاعات ردوبدل شده را در معرض دید او قرار می‌دهید. با این‌که استفاده از فیلترشکن و VPN فعالیت شما را از سرویس‌دهنده اینترنت یا ارائه‌دهنده وای‌فای مخفی می‌کند اما در عوض ادمین سرور فیلترشکن می‌تواند به آن‌ها دسترسی داشته باشد.

این اطلاعات شامل وب‌سایت‌هایی که از آن‌ها دیدن می‌کنید می‌شود. همچنین اگر به وب‌سایت‌های رمزگذاری نشده (پروتکل HTTP) مراجعه کنید لینک دقیق تمامی صفحات برای اپراتور VPN قابل رویت خواهد بود. فیلترشکن‌های رایگان معمولاً توسط شرکت‌های چندان معتبری ارائه نمی‌شود و مشخص نیست اطلاعات شما به سرور کدام شرکت در کدام نقطه از جهان ارسال خواهد شد. به همین دلیل نباید به فیلترشکن‌های رایگان اعتماد کرد.

تحقیق اخیری توسط مؤسسه Metric Labs نشان می‌دهد اکثر فیلترشکن‌های رایگان به چین ارتباط دارند و ۸۶ درصد آن‌ها هم سیاست‌های حریم شخصی رضایت‌بخشی ندارند؛ حتی در برخی موارد درج شده اطلاعات شما به چین انتقال خواهد یافت. ایمیل پشتیبانی بسیاری از این سرویس‌ها ایمیل‌های ساده‌ای از سرورهای جیمیل یا هات‌میل است و به این ترتیب شاید اصلاً شرکتی در کار نباشد.

با این‌که در هنگام استفاده از سرویس‌های رمزگذاری شده‌ای مثل ایمیل، فیس‌بوک، اینستاگرام و موارد مشابه اطلاعاتی مثل نام کاربری و رمز عبور و یا محتویات این سرویس‌ها در دسترس اپراتور VPN نخواهد بود باز هم بسیاری از ترافیک غیررمزگذاری شده مثل تاریخچه مرورگر شما می‌تواند برای بسیاری ارزشمند باشد.

 چاره چیست؟

اگر به هر دلیلی مجبور به استفاده از فیلترشکن یا VPN هستید سعی کنید از فیلترشکن‌های رایگان و با منبع نامعلوم دوری کنید. همچنین نسخه‌های موسوم به تلگرام بدون فیلتر و … سایر اپلیکیشن‌های مشابه نیز به هیچ‌وجه قابل اعتماد نیستند.

شاید بخوای اینا رو هم بخونی:

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه شما پس از بررسی توسط تحریریه منتشر خواهد شد. در صورتی که در بخش نظرات سوالی پرسیده‌اید اگر ما دانش کافی از پاسخ آن داشتیم حتماً پاسخگوی شما خواهیم بود در غیر این صورت تنها به امید دریافت پاسخ مناسب از دیگران آن را منتشر خواهیم کرد.

1 نظر
  1. پریسا می‌گوید

    ما مشکلی نداریم اطلاعاتمون دست خارجیا بیفته دست داخلیا نیفته کافیه