
هوش مصنوعی گوگل حالا میتواند سرطان سینه را دقیقتر از انسانها تشخیص دهد
هوش مصنوعی مدت زیادی است که وارد زندگی بشریت شده و به طبع اثرات مثبت و منفی خود را به همراه داشته است اما اکنون حداقل در زمینه تشخیص دقیقتر سرطان به داد انسان رسیده است. با فارنت همراه باشید…
شرکت گوگل شواهد بیشتری از این مسئله که هوش مصنوعی میتواند در کمک به تشخیص سرطان یک عامل مهم باشد، ارائه کرده است. محققان این شرکت ابزاری با قابلیت یادگیری دقیق توسعه دادهاند که میتواند با نگاه به اسلایدها با دقت بسیار بیشتری از پاتولوژیستها اقدام به شناسایی سرطان سینه پخش شده در بدن نماید. تیم سازنده الگوریتم خود را تحت عنوان LYNA به گونهای آموزش دادند تا با استفاده از دو ست از اسلایدهای آسیبشناسی قادر به تشخیص مشخصات تومورها باشد. با علم به این مسئله LYNA میتواند در شرایط مختلف توانایی تشخیص پخششدگی سرطان را داشته باشد. نتیجه کار به وجود آمدن یک هوش مصنوعی است که توانایی شناسایی اسلایدهای سرطانی را از موارد غیرسرطانی با ۹۹ درصد دقت دارد؛ تشخیص اسلایدهایی از اسلایدهای سرطانی که حتی ممکن است آسیبشناسان هم از شناسایی آنها عاجز باشند.
در صورتی که LYNA به صورت یک دستیار به کار گرفته شود حتی میتواند اثربخشی بسیار بیشتری هم داشته باشد. پاتولوژیستهایی که در تشخیصهای شبیهسازی شرکت نمودند اعلام کردند که این ابزار پیشرفته تا حدود زیادی کار را برایشان سادهتر کرده است. این ابزار نه تنها درصد خطای عدم تشخیص پخششدگیهای بسیار ریز را به نصف رسانده بلکه زمان معاینه بیمار را هم به یک دقیقه کاهش داده است.
از آنجایی که این ابزار در مراحل پایانی سرطان سینه جایی که فعلا راه حل دقیقی برای آن پیدا نشده مورد استفاده قرار میگیرد، نمیتوان انتظار زیادی در این زمینه از آن داشت. همچنین این روش هنوز در محیطهای درمانی روزمره مورد استفاده قرار نگرفته است. هر چند که دانشمندان معتقدند که پخششدگی یک فاکتور اصلی در اکثر انواع سرطانها به حساب میآید. زمان زیادی طول نمیکشد که این سیستم برای تشخیص سایر انواع تومورها هم مورد استفاده قرار گیرد. نظر شما در مورد ورود چنین ابزاری به امور پزشکی در رابطه با سرطانها چیست؟