
گلکسی اس 10 به یک واحد اختصاصی هوش مصنوعی مجهز خواهد بود
هرچند مدت زمان زیادی تا معرفی گلکسی اس 10 باقی مانده، با این حال از هم اکنون شاهد درز شایعات در رابطه با ویژگیهای پرچمدار بعدی سامسونگ هستیم. به عنوان مثال به تازگی اخباری مبنی بر احتمال تجهیز این گوشی به یک واحد اختصاصی هوش مصنوعی منتشر شده است.
روزبهروز بر قابلیتهای گوشیهای هوشمند افزوده میشود و در حالی که اغلب عموم افراد هوش مصنوعی را صرفاً یک فناوری مختص به دستیاران صوتی مدانند، شرکتهای تولید کننده گوشی از هوش مصنوعی به منظور بهینهتر کردن پردازش اطلاعات، سیستم تشخیص اشیا توسط دوربین و رندرهای گرافیکی استفاده میکنند.
شرکتهای بزرگ و با اعتبار تولید کننده گوشی تا از کارآمدی قابلیت یا فناوری خاصی اطمینان کسب نکنند، آن را در محصولات خود به کار نمیگیرند. در همین راستا هرچند سامسونگ خود را یک رده در بحث استفاده از هوش مصنوعی در گوشیهای هوشمند پایین تر از سایر رقبا نگاه داشته، با این حال این وضعیت احتمالا طولی نخواهند انجامید. بر اساس توئیت منتشر شده از سوی یکی از مهندسین اسبق سامسونگ، شرکت کرهای کار توسعه نسل دوم تراشه اختصاصی هوش مصنوعی خود را به اتمام رسانده و احتمالا شاهد ادغام آن با پردازنده اکسینوس 9820 خواهیم بود.
پردازنده اکسینوس 9820 که با معماری 7 نانومتری توسعه یافته، احتمالا برای اولین بار در گوشی گلکسی اس 10 به کار گرفته خواهد شد؛ از این رو شاید بتوان پرچمدار جدید سامسونگ را اولین گوشی شرکت کرهای مجهز به واحد اختصاصی هوش مصنوعی بدانیم.
نکته قابل توجه آنکه سامسونگ گوشیهای پرچمدار خود را با تراشههای ساخت کوالکام در بازار ایالات متحده و چین عرضه میکند؛ پس تکلیف این مدلها چه میشود؟ پاسخ به این سوال بسیار آسان است، چراکه کوالکام نیز مشغول کار بر روی یک NPU است که احتمالا با پردازنده اسنپدراگون 8150 یکپارچه خواهد شد.
پشتیبانی از اتصال 5G یکی دیگر از قابلیتهای گلکسی اس 10 سامسونگ خواهد بود، چرا که انتظار میرود مرحله تجاری سازی این شبکه مدرن از سال آینده آغاز شود. در کنار سامسونگ، سایر تولید کنندگان مطرح گوشی مانند هواوی و اپل از دو سال پیش مشغول استفاده از واحد اختصاصی هوش مصنوعی در محصولات خود هستند. به عنوان مثال تراشه A12 اپل از هشت موتور عصبی اختصاصی بهره میبرد که قادر به انجام 5 تریلیون محاسبه تنها در یک ثانیه است. در سوی دیگر پردازنده کرین 980 هواوی هم با واحد پردازش عصبی دوگانه خود میتواند در هر دقیقه 4500 تصویر را پردازش کند.
با توجه به نوظهور بودن این فناوری، در آینده شاهد توسعه و به کار گیری هرچه بیشتر هوش مصنوعی در دستگاههای قابل حمل به خصوص گوشیهای هوشمند خواهیم بود.