آیا همراه اول واقعا رکورد سرعت اینترنت همراه ایران را شکسته است؟

هفته آخر اردیبهشت ماه شرکت ارتباطات سیار میزبان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود تا در مراسم افتتاح و رونمایی از پروژه های جدید همراه اول به مناسبت هفته ارتباطات حاضر باشد اما یکی از رخدادهای مهم این مراسم اعلام رکوردشکنی همراه اول در ثبت بالاترین سرعت ارائه شده در نسل ۴.۵ تلفن همراه کشور بود.

1

در این مراسم و در حضور وزیر ارتباطات، برای اولین بار در کشور در بستر فناوری MIMO، رکورد سرعت اینترنت همراه شکسته شد و سرعت یک گیگابیت بر ثانیه در شبکه همراه اول به ثبت رسید که بیشترین سرعت ارائه شده در نسل ۴.۵ تلفن همراه کشور است. اما آیا همراه اول واقعا موفق به رکوردشکنی شده است؟

برخی از کاربران پس از اعلام این رکوردشکنی با اشاره به آزمایش موفقیت‌آمیز نسل 4.5 اینترنت توسط ایرانسل در شهریور ماه سال 1395 و دستیابی به سرعت دانلود 1200 مگابیت‌برثانیه با نرخ تاخیر (PING) یک میلی‌ثانیه و با دانلود یک فایل ویدئویی دو گیگابایتی طی 14 ثانیه اعلام کردند که این رکورد همچنان در دست ایرانسل است. اما بررسی بیشتر ماجرا نشان می‌دهد که تفاوت عمده‌ای در این دو آزمایش وجود دارد و همراه اول را می‌توان رکورددار رسیدن به بالاترین و بیشترین سرعت در نسل 4.5 دانست.

در آزمایشی که همراه اول با حضور وزیر ارتباطات انجام داد تست همراه اول بر روی یک گوشی تلفن همراه صورت گرفت در حالی که تست ایرانسل در شرایط آزمایشگاهی با رسیدن به سرعت 1.3 گیگابیت بر ثانیه بر روی مودم صورت گرفت و نهایتا تمامی تست‌های بعدی  نیز هم در همراه اول و هم در ایرانسل توسط دستگاه‌های مودم مخصوص انجام شده است.

اگر چه نکته جالب اینجاست که در زمان انجام تست توسط شرکت ایرانسل گوشی پرچمدار گلکسی اس 7 سامسونگ در بازار وجود داشت که تا سرعت ۴۵۰ مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کرد و در سال‌های بعدی با عرضه گوشی‌های گلکسی S8 و S9 سامسونگ به بازار به ترتیب سرعت ۱۰۲۴ و ۱۲۰۰ مگابیت به حداکثر میزان سرعت پشتیبانی شبکه اضافه شد که  گوشی تلفن همراهی که همراه اول از آن در هنگام تست استفاده کرد از سرعت 1200 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کرد و برای اولین بار است که روی گوشی سرعت ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه تست می‌شود

در عین حال آنطور که از ظواهر امر در هنگام برگزاری مراسم پیدا بود در هنگام انجام تست سرعت شبکه همراه اول از یک نود در شبکه واقعی با سیم کارت معمولی که امکان تماس در شبکه را همچون یک مشترک عادی را داشت استفاده شده بود که بیانگر ان است که زیرساخت های شبکه زنده همراه اول برای دسترسی به نهایت سرعت آماده شده است. از این منظر دسترسی به سرعت بیش از یک گیگابیت برثانیه برای اولین بار در ایران و منطقه و به عنوان سومین اپراتور در جهان توسط همراه اول انجام شده است.

تکنولوژی گیگابیت LTE علاوه بر افزایش چشمگیر سرعت، به اپراتورها امکان می‌دهد ظرفیت خود را افزایش داده و با ارایه طرح های نامحدود، افزایش تقاضا را پاسخ داده و بازده کل باند را بهبود دهند.

همانطور که اشاره کردیم دسترسی به چنین سرعتی با استفاده از هر نوع گوشی تلفن همراهی ممکن نیست؛ و گوشی‌های هوشمند گلکسی اس 8، گلکسی اس 9،  هواوی P20 و اچ‌تی‌سی 10 از جمله معدود گوشی‌های پشتیبانی‌کننده از نهایت سرعت این نسل از شبکه هستند.

شاید بخوای اینا رو هم بخونی:

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه شما پس از بررسی توسط تحریریه منتشر خواهد شد. در صورتی که در بخش نظرات سوالی پرسیده‌اید اگر ما دانش کافی از پاسخ آن داشتیم حتماً پاسخگوی شما خواهیم بود در غیر این صورت تنها به امید دریافت پاسخ مناسب از دیگران آن را منتشر خواهیم کرد.

1 نظر
  1. vahid می‌گوید

    البته گلکسی S8 LTE-A Cat16 هست که حداکثر تا 1024 مگابیت دانلود رو ساپورت میکنه و شامل این لیست نمیشه
    در واقع سرعت 1200 مگابیت رو فقط در cat18 میشه تجربه کرد، البته روی کاغذ، چون در واقعیت یه کاربر (به خصوص در ایران) هیچوقت همچین سرعتی رو نخواهد دید، حتی یک صدمش رو! جدیدا که سرعت LTE-A (یا همون LTE+) همراه اول به زور به 10 مگابیت میرسه!!!