پردازنده‌ اسنپ دراگون 820 کوالکام به فناوری تامین امنیت گوشی‌های اندرویدی مجهز خواهد بود

خبرهای خوبی از جانب کوالکام در بحث امنیت گوشی‌های اندرویدی در راه است، این شرکت بزرگ تولید کننده‌ چیپست موبایل مدعی است به فناوری دست پیدا کرده که حتی قادر است بد‌افزارهایی را که هنوز برای آنها راه‌حل امنیتی منتشر نشده شناسایی کند و از این طریق امنیت گوشی‌های اندرویدی مجهز به پردازنده‌های جدید این شرکت را افزایش دهد.

0

این‌روزها محبوبیت گوشی‌های هوشمند باعث شده تا هکرها نیز به نفوذ به سیستم‌عامل این گوشی‌ها علاقه‌مند شود و با این حساب باید فکر اساسی برای تامین امنیت گوشی‌های موبایل برداشت.

جدید‌ترین فناوری کوالکام با نام اسنپ‌دراگون اسمارت پروتِکت به همین منظور طراحی و از جانب این شرکت معرفی شده است. این فناوری تمامی عملکر‌د‌های صورت گرفته در گوشی موبایل را تحت نظر می‌گیرد و در صورت مشاهده مورد مشکوک به کاربر اطلاع می‌دهد.

در حال حاضر بدافزارهای ابتدایی وجود دارند که بدون اجازه کاربر اقدام به ارسال پیامک یا عکس‌برداری می‌کنند بدون اینکه حتی صفحه گوشی روشن شود. به همین منظور فناوری جدید کوالکام عملکرد کامل گوشی را زیر نظر می‌گیرد تا منابع مصرف شده توسط اپلیکیشن‌ها را تحت نظر داشته باشد و موارد مشکوک را شناسایی کند.

ناگفته نماند که این فناوری‌ در تمامی گوشی‌هایی که از چیپست‌های کوالکام استفاده می‌کنند قابل استفاده نیست و چیپست اسنپ‌دراگون ۸۲۰ اولین محصول این شرکت خواهد بود که امنیت بیشتر را با استفاده از اسمارت پروتکت برای کاربران به ارمغان می‌آورد. به این ترتیب احتمالا در گوشی‌های تراز اولی که نیمه اول سال آینده میلادی به بازار معرفی می‌شوند شاهد فناوری جدید کوالکام خواهیم بود.

smartprotect

کوالکام وعده داده تا در آینده چیپست‌های ارزان قیمت‌تر این شرکت نیز به فناوری اسمارت پروتکت مجهز شوند، لازم به ذکر است که تنها گوشی‌های اندرویدی می‌توانند از این فناوری استفاده کنند. فناوری اسمارت پروتکت یکی از جدید‌ترین امکانات چیپست اسنپ‌دراگون ۸۲۰ است، این فناوری از پلت‌فرم Zeroth بهره می‌گیرد که کوالکام آنرا به عنوان اولین موتور محاسبه آگاه و باهوش می‌شناسد.

جالب اینجاست که در کنار امنیت بالا این فناوری مصرف انرژی بسیار کمی‌ دارد. اسمارت پروتکت از پلتفرم TrustZone شرکت ARM نیز پشتیبانی می‌کند، با این حساب اپلیکیشن‌ها قادر هستند به صورت جدا از سیستم‌عامل اجرا شوند. به این ترتیب نفوذ به لایه محافظت شده توسط TrustZone از جانب هکرها دشوار‌تر خواهد بود.

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که استفاده از چیپست‌ اسنپ‌دراگون ۸۲۰ در هر گوشی به معنای به کارگیری فناوری اسمارت‌ پروتکت در آن نیست. کوالکام ابزار مناسب را برای استفاده از این فناوری در اختیار سازندگان گوشی‌های همراه قرار خواهد داد اما تعبیه کردن آن در گوشی‌های مختلف به سلیقه و سیاست سازنده گوشی‌ برمی‌گردد.

تعبیه کردن این فناوری در رابط کاربری گوشی نیز ریسک‌های خاص خود را دارد چرا که اگر کاربر به درستی پیغام‌های خطایی را که از جانب اسمارت‌ پروتکت صادر می‌شود متوجه نشود احتمال دارد امنیت گوشی وی به مخاطره بیافتد.

کوالکام در حال همکاری با شرکت‌های بزرگ امنیتی نظیر AVG، Avast و Lookout است تا فناوری اسمارت پروتکت در اپلیکیشن‌های امنیتی این شرکت‌ها تعبیه شود.

البته با تمام تعریف و تمجیدی که از این فناوری به میان آمده است باز هم منطقی نیست اگر فکر کنیم اسمارت پروتکت جلوی تمامی حملات خرابکارانه را خواهد گرفت. شرکت‌های معتبر امنیتی مدت‌های زیادی است به دنبال راهی هستند تا بدافزارهایی اینترنتی را که حتی شناخته‌ نشده‌اند در حین نفوذ شناسایی کنند.

به هر ترتیب امیدواریم با استفاده از تمهیدات تایید هویت الکترونیکی و فناوری‌هایی نظیر اسمارت پروتکتِ شرکت کوالکام تا حد امکان جلوی خرابکاری هکرها گرفته شود.

pcworld.com

شاید بخوای اینا رو هم بخونی:

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه شما پس از بررسی توسط تحریریه منتشر خواهد شد. در صورتی که در بخش نظرات سوالی پرسیده‌اید اگر ما دانش کافی از پاسخ آن داشتیم حتماً پاسخگوی شما خواهیم بود در غیر این صورت تنها به امید دریافت پاسخ مناسب از دیگران آن را منتشر خواهیم کرد.