با 10 دیتاسنتر بزرگ، زیبا و پاک دنیا آشنا شویم!

با گسترش روز افزون اینترنت، نیاز به دیتاسنترهای بزرگ هر روز بیشتر احساس شده و کمپانی‌های بزرگ اینترنتی و کامپیوتری به ساخت دیتاسنترهای بزرگتر ترغیب می‌شوند. در ساخت دیتاسنترها، مهم ترین مساله، امنیت ساختمانی آنهاست. با این وجود شرکت‌ها به زیبابودن طرح معماری ساختمان‌های خود نیز اهمیت زیادی قائل می‌شوند.

8

اما موضوعی که ما در این مطلب به آن می‌پردازیم، میزان پاک بودن این دیتاسنترها، به لحاظ تاثیرات زیست محیطی است. در عکس‌های پیش رو، 10 دیتا سنتر پاک، بزرگ و زیبای جهان را به شما معرفی می‌کنیم.

دیتاسنتر پکن دیجیتال، پکن، چین

این دیتا سنتر در سال 2008 و قبل از شروع بازی‌های المپیک پکن ساخته شده که طراحی آن توسط استودیوی معماری پی-ژی انجام شد. این ساختمان علاوه بر اینکه به عنوان دیتا سنتر فعال است، در بازی های المپیک مدیریت مسائل فنی و تکنیکی بازی‌ها نیز در آن انجام می‌شد.

datacenters01

غیر از قدرت پردازش بالای اطلاعات در این مرکز، طراحی زیبای آن بسیار قابل توجه است. شکاف‌های روی دیوار آن که با نور روشن شده است، طرحی مشابه بارکد را تداعی می‌کند. ایده طراحی این ساختمان بر مبنای «المپیک سبز» بوده و به همین دلیل، لامپ‌های بکار رفته در آن از نوعی LED می‌باشد که 60 درصد لامپ‌های معمولی انرژی مصرف می‌کنند. علاوه بر این دیواره‌های شیشه‌ای ویژه این ساختمان، از نفوذ حرارت به داخل جلوگیری کرده و مانع از هدر رفت انرژی سرمایشی و البته گرمایشی می‌شوند. پس از اتمام بازی‌های المپیک 2008، این ساختمان علاوه بر کاربری دیتاسنتر خود، به موزه فناوری‌های مدرن تبدیل شد.

دیتاسنتر اپل، مایدن، کارولینای شمالی، ایالات متحده

اپل مدعیست همواره به دنبال کاهش مصرف انرژی و همچنین کاهش تاثیرات منفی زیست محیطی در ادارات و ساختمان‌های خود بوده است. بر اساس گزارش‌ها، در سال 2013، 100 درصد دیتا سنترهای اپل و همچنین ادارات آن، با انرژی‌های تجدید پذیر فعالیت می‌کنند.

datacenters02

این شرکت درحال حاضر به دنبال ایجاد شرایطی است تا نسبت به انرژی الکتریکی بی‌نیاز شده و به خودکفایی برسد. اطراف دیتاسنتر مایدن، از چهارصدهزار متر مربع پنل‌های انرژی خورشیدی پوشیده شده است. این پنل‌ها قادر به تولید سالیانه 42 میلیون کیلووات ساعت انرژی الکتریکی هستند. این مقدار پاسخگوی 60 درصد از مصارف این دیتاسنتر بوده و مابقی آن از طریق نیروگاه‌های نزدیک این دیتاسنتر تامین می‌شود.

دیتاسنتر سیتی گراپ، فرانکفورت، آلمان

در سال 2008، وقتی دیتاسنتر سیتی گراپ در فرانکفورت افتتاح شد، به سبزترین دیتاسنتر دنیا مشهور شد. این دیتاسنتر اولین ساختمان در آلمان است که موفق به اخذ گواهی بین‌المللی LEED شده است. این به این معنی است که این ساختمان به صورت کاملاً کارآمد از انرژی، آب، نور و هوا استفاده می‌کند، در حالی که محیطی کاملاً سالم را برای کارکنان خود نیز مهیا می‌کند و همچنین تاثیرات منفی زیست محیطی خود را به حداقل رسانده است.

datacenters04

در کنار اینها، این دیتاسنتر از طراحی بسیار زیبایی نیز بهره‌مند است. یکی از دیوارهای این ساختمان پوشیده از چمن است که علاوه بر زیبایی آن، محیطی آرام برای استراحت کوتاه کارکنان خود فراهم کرده است.

دیتاسنتر تله هاوس وست، لندن، انگلستان

فعالیت اصلی این دیتا سنتر، اجاره ظرفیت‌های سرورهای خود به شرکت های دیگر است. با وجود اینکه تله هاوس به دلیل امنیت بالای اطلاعات و اعتماد بسیاری که ایجاد کرده است شهرت فراوانی دارد، اما دلیل وجود این دیتاسنتر در این لیست، نحوه استفاده از انرژی در آن است.

datacenters05

اطراف تله هاوس، هیچ نیروگاه خورشیدی و یا بادی برای خرید انرژی الکتریکی نیست. اما مدیران کمپانی با انتقال برق نیروگاه‌های خورشیدی و بادی و اتصال آن به ساختمان خود، از سال 2011، 100 درصد انرژی خود را از طریق انرژی‌های تجدید شده و ذخیره شده بدست آورده‌اند. اکنون تمام تجهیزات این دیتاسنتر به وسیله انرژی به‌دست آمده توسط نیروگاه‌های خورشیدی و بادی فعالیت می‌کنند.

دیتاسنتر تلفونیکا، آلکالا دو هنارس، اسپانیا

در آلکالای اسپانیا و در زمینی به اندازه 8 زمین فوتبال، که متعلق به تلفونیکا؛ بزرگترین شرکت ارتباطی اسپانیاست، دیتا سنتری بزرگ جهت خدمات ابر برای کاربران اسپانیا، انگلستان و آلمان ساخته شده است.

datacenters06

سرورهای این دیتاسنتر ده‌ها کیلومتر مربعی، همچنین به اجاره شرکت‌های دیگر نیز داده می‌شود. این دیتاسنتر بزرگترین دیتاسنتر اروپا و همچنین سومین دیتاسنتر بزرگ دنیا محسوب می‌شود. تلفونیکا برای این دیتاسنتر گواهی طلایی LEED را نیز کسب کرده است که مهر تاییدی است بر ضریب اطمینان و کیفیت بالای خدمات این دیتا سنتر.

دیتاسنتر eBay، فونیکس ، ایالات متحده

«اگر ما بتونیم اینجا باشیم، یعنی همه جا می‌تونیم باشیم». این جمله دین نیلسون، مدیرارشد eBay، پس از تصمیم به ساخت دیتاسنتر در صحرای آریزوناست. ساخت یک دیتاسنتر که نیاز حیاتی به سرد بودن دارد، در یکی از گرم‌ترین نقاط آمریکا، یک ریسک بزرگ محسوب می‌شد.

datacenters07

دمایی بین 18 تا 26 درجه سانتیگراد زیر صفر، درجه حرارت ایده‌آلی برای فعالیت سرورهاست. اما مدیران eBay تصمیم گرفتند این کار را در دمایی نزدیک به 46 درجه انجام دهند. روش اختراعی آنها کاهش حرارت به وسیله آب بود. در این روش تجهیزات در ظروفی بزرگ شبیه به واگن قرار می‌گیرند که این ظروف دمای اطراف تجهیزات را به وسیله آب خنک کرده و به میزان مناسب برای کار آنها می‌رساند. این شیوه باعث بهره‌وری 95 درصدی انرژی شده و می‌توان گفت که تقریباً همان مقدار انرژی که باعث فعالیت تجهیزات می‌شود، برای خنک کردن تجهیزات نیز کافیست.

دیتاسنتر گوگل، هامینا، فنلاند

گوگل به لحاظ حجم داده (دیتا) در رتبه اول فهرست شرکت‌های کامپیوتری است. دیتا سنترهای این غول دنیای فناوری، در اقصی نقاط دنیا پراکنده بوده و تقریباً همه آنها از استانداردهای «سبز» پیروی می‌کنند. اما دیتاسنتر هامینای فنلاند در کنار دریای بالتیک، در میان دیگر دیتاسنترهای گوگل مورد ویژه‌ای محسوب می‌شود.

datacenters08

سرورهای این دیتا سنتر در ساختمانی که پیش از این کارخانه کاغذسازی بوده قرار گرفته‌اند و باید گفت که این ساختمان توسط معمار معروف فنلاندی آلوار آلتو طراحی شده است. گوگل برای خرید، تغییر کاربری و بازسازی این ساختمان 350 میلیون دلار هزینه کرد که این مبلغ در نوع خود رکورد محسوب می‌شود، زیرا به طور مثال، دیتاسنتر بزرگ تلفونیکا در اسپانیا، 200 میلیون دلار هزینه برداشت. در این ساختمان برای خنک کردن تجهیزات، از آب خلیج فنلاند که در کمترین دمای ممکن خود است، استفاده می‌شود.

دیتاسنتر ورن گلوبال، ریکاویک، ایسلند

این دیتاسنتر، به عنوان مرکز تحقیقات تئوری و عملی شرکت بزرگ خودروسازی بی ام دبلیو مورد استفاده قرار می‌گیرد. توسط ابررایانه‌های این مرکز، ایرودینامیک خودروهای جدید محاسبه شده و همچنین تست تصادفات در اینجا انجام می‌شود.

datacenters09

با انتقال ابررایانه‌ها از آلمان به ایسلند و قرارگرفتن در این مرکز، از تولید سالیانه 3570 تن دی‌اکسید کربن جلوگیری شد. این مرکز به وسیله انرژی‌های برق‌آبی و گرمای زمین تغذیه می‌شود. این انرژی‌ها از چشمه آب گرم نزدیک این مرکز که سالیانه 10 مگاوات برق تولید می‌کند، به دست می‌آید. باید یادآور شویم که ریکاویک ایسلند مملو از چشمه‌های آب گرم است. این دیتاسنتر هیچگونه تاثیرات مضر زیست محیطی نداشته و علاوه بر این، برق تولید کرده را به شرکت‌هایی که قصد استفاده از انرژی‌های پاک را دارند بفروش می‌رساند.

دیتاسنتر هیولت پکارد (HP)، بیلینگهام، انگلستان

آب و هوای بادخیز شمال انگلستان و همچنین بادهای دریای شمال، به دیتا سنتر HP این امکان را می‌دهد که در اغلب فصول سال، نیازی به تهویه هوا نداشته و در هزینه‌های خود 40 درصد صرفه‌جویی کند.

datacenters10

باد با عبور از دو فن غول‌پیکر و البته فیلتر، وارد ساختمان شده و از تجهیزات عبور کرده و دمای آنها را در پایین‌تر از 24 درجه سانتیگراد حفظ می‌کند. این سیستم که برای اولین بار در این ساختمان ابداع شده است، 6 درصد بر کل هزینه ساختمان افزود که این هزینه با توجه به صرفه‌جویی صورت گرفته، پس از 4 سال جبران شد. توربین‌ها، که از تکنولوژی خاصی برخوردارند، به صورت تمام وقت کار کرده و میزان کربن تولید شده را به نصف کاهش می‌دهند. از آب باران ریخته شده بر روی سقف، برای ایجاد رطوبت لازم داخل ساختمان استفاده می‌شود. علاوه بر اینها، با سفید کردن تمام دیوارهای این مجتمع، برای روشن کردن آنها به هنگام تاریکی هزینه کمتری می‌شود.

دیتا سنتر IBM، سیراکیوس، نیویورک، ایالات متحده

این دیتاسنتر، در فضای دانشگاه سیراکیوس در نیویورک قرار دارد. مدیران IBM در صورتی راضی به ساخت این دیتاسنتر می‌شدند که طراحان آن بتوانند ساختمانی برای این دیتاسنتر طراحی کنند که در مقایسه با مورد مشابهش، 50 درصد کمتر انرژی مصرف کند.

datacenters11

این ساختمان در سال 2009 تکمیل شده و تبدیل به فرصتی برای دانشجویان شد تا از نزدیک در چند و چون کار یکی از بزرگترین‌های صنعت آی تی قرار گیرند. این دیتاسنتر به وسیله انرژی تولیدی خودش کار کرده، که این انرژی از گازی که در 12 میکروتوربین برق تولید می‌شود بدست می‌آید. نوع ویژه انرژی تولیدشده این دیتاسنتر، نسبت به موارد مشابهش، دارای 60 درصد بهره‌وری در مصرف انرژی است.

Source: lookatme

شاید بخوای اینا رو هم بخونی:

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه شما پس از بررسی توسط تحریریه منتشر خواهد شد. در صورتی که در بخش نظرات سوالی پرسیده‌اید اگر ما دانش کافی از پاسخ آن داشتیم حتماً پاسخگوی شما خواهیم بود در غیر این صورت تنها به امید دریافت پاسخ مناسب از دیگران آن را منتشر خواهیم کرد.

8 نظر برای این مطلب
  1. mehdi می‌گوید

    ما نیازی به دونستن ترجمه اسم دیتاسنتر ها نداشتیم
    ای کاش اسم اصلیشون رو مینوشتین

  2. مهندس می‌گوید

    تا اونجا که من می‌دونم تو ایران هم چندتا دیتاسنتر داریم که البته مقیاسشون خیلی با اینها فرق می‌کنه. دیتاسنتر افرانت و دیتاسنتر سروش دیتاسنترهای ایرانی هستن

  3. abbas می‌گوید

    یه عکس هم از دیتاسنتر ایران میزاشتین، البته اگه داشته باشیم

  4. امین می‌گوید

    اولی مال چین از همه قشنگتره و جذابتره.

  5. یه بنده خدا می‌گوید

    دیتا سنتر سازمان فیلترینگ ما از همشون گنده تره!! انقدر که اطلاعات سایتهای فیلتر شده توش هست!!!!!!!!!

  6. افشین می‌گوید

    توی ایران اصلاً دیتا سنتر داریم؟ کجاست؟

    1. محسن صحافی می‌گوید

      بله..اما نه با این مقیاس..

    2. علی می‌گوید

      پارس آنلاین ، شهراد ، آسیاتک
      من تا همین چند روز پیش از پارس آنلاین استفاده می کردم ولی الان به هیشکی پیشنهاد نمی کنم خیلی مسخرست چند روز پیش 9 ساعت هیچ کدوم از سایت ها به دلیل اشکالات زیر ساختی لود نمی شد :( ولی الان از هاست دی ال ( دیتاسنتر آسیاتک ) سرور گرفتم عالیه