اینها تمام چیزهایی است که گوگل درباره شخص شما می‌داند!

اینکه گوگل اطلاعات زیادی از کاربرانش در اختیار دارد خبر جدیدی نیست. این غول تکنولوژی اطلاعات زیادی را درباره شما، مثل تاریخچه جستجو، مکان و جستجوهای صوتی که انجام داده‌اید جمع‌آوری می‌کند که به بهبود دادن سرویس‌های گوگل و نمایش تبلیغ‌های مرتبط و مناسب کمک می‌کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید گوگل به‌سادگی می‌تواند به اطلاعاتی که تاکنون از شما جمع‌آوری کرده است، نگاهی بیندازد.

0

در حدود 3 سال پیش وب‌سایت Gaurdian اشاره کرد که هر دستور صوتی که به کمک یک گوشی اندرویدی ایجاد می‌شود، ضبط‌شده و می‌توان با مراجعه به Activity Settings در گوگل، آن‌ها را دوباره پخش کرد. کاربران آیفون که از طریق اپلیکیشن گوگل با دستور صوتی به جستجو می‌پردازند نیز می‌توانند کار مشابهی را انجام دهند.

مسلماً این تنها موردی نیست که با مراجعه به تنظیمات حساب کاربری‌تان در گوگل و دیدن آن شگفت‌زده می‌شوید.

در حدود 5 ماه پیش، گوگل مرکزی را به نام «My Account» ایجاد کرد که کاربران می‌توانند در آن اطلاعاتی که گوگل از آن‌ها جمع‌آوری می‌کند را مشاهده کرده و در صورت تمایل، تنظیمات آن را تغییر دهند. این هفته نیز کمپانی ابزار جدیدی را به نام «My Activity» ارائه داد که تقریباً هر کاری که به‌صورت آنلاین انجام داده‌اید و با حساب کاربری شما در گوگل ارتباط داشته باشد را برایتان نمایش می‌دهد.

حتی اگر یک متخصص درزمینهٔ حریم خصوصی هستید، بد نیست که گاهی به این تنظیمات نگاهی انداخته و از چیزهایی که با کمپانی گوگل به اشتراک می‌گذارید، اطمینان خاطر پیدا کنید.

امروز در فارنت، روش مشاهده اطلاعاتی که گوگل از شما جمع‌آوری می‌کند و نحوه تغییر آن‌ها را باهم بررسی می‌کنیم.

اطلاعات تمام فعالیت‌هایتان در وب یا اپلیکیشن گوگل را ببینید

چه در مرورگر کروم کامپیوتر یا گوشی هوشمند خود به جستجو بپردازید یا از اپلیکیشنی مثل Maps یا Google Now استفاده کنید، شرکت گوگل فعالیت شمارا برای سفارشی‌سازی و بهبود تجربه‌تان دنبال می‌کند.

فعالیت شما در وب و اپلیکیشن که شامل تاریخچه جستجو و فعالیت در Maps می‌شوند، به‌صورت پیش‌فرض در هردو دستگاه‌های اندروید و آیفون ضبط می‌شوند چراکه به‌حساب کاربری شما در گوگل متصل هستند.

می‌توانید با استفاده از ابزار «My Activity» تمام این اطلاعات را ببینید.

اما اگر فعالیتی را مشاهده کردید که دوست دارید دیگر گوگل بر آن نظارتی نداشته باشد، باید عمیق‌تر رفته و مراحل دیگری را هم دنبال کنید.

دنبال کردن فعالیت‌هایتان توسط گوگل را متوقف کنید

ابتدا به «My Account» رفته و بعد در بخش «Personal info & Privacy» گزینه «Manage your Google Activity» را انتخاب کنید.

سپس «Activity Controls» را انتخاب کنید.

در اینجا می‌توانید انواع اطلاعاتی که گوگل تا الآن از شما جمع‌آوری کرده است را ببینید. برای غیرفعال کردن فعالیت وب و اپلیکیشن، تنها کافی است که مطابق عکس زیر بر آیکون سمت راست کلیک کنید.

اگر می‌خواهید که عمیق‌تر رفته و فعالیت‌هایتان تا اینجا را پاک‌کنید، باید چند مرحله بیشتر را دنبال کنید.

ابتدا «Manage Activity» را انتخاب کنید. این کار شمارا به صفحه «My Activity» بازمی‌گرداند که در آن باید آیکون منو (سه‌نقطه عمودی) در سمت راست و بالای صفحه را انتخاب کنید.

«Delete activity by» را انتخاب کرده و بعد در منوی بازشده «All Time» را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید با انتخاب گزینه موردنظر فعالیت‌ها در بازه زمانی مشخصی را حذف کنید.

آیا در حال حاضر مکان خود را به اشتراک می‌گذارید؟

اگر این اجازه را به گوگل داده باشید، شرکت از گوشی هوشمند شما برای پیدا کردن مکانتان استفاده می‌کند.

برای فهمیدن اینکه آیا این اطلاعات را به اشتراک می‌گذارید یا خیر، می‌توانید در بخش «Activity Controls» و کلیک بر «Manage Activity» ببینید که چه مکان‌هایی برای شما ذخیره‌شده است.

درست مثل گشت‌وگذار در وب، می‌توانید با غیرفعال کردن آیکون سمت راست دنبال کردن مکان‌هایی که در آن‌ها حضورداشته‌اید را برای گوگل غیرفعال کنید.

برای پاک کردن هر مکان ثبت‌شده، «Manage Activity» را انتخاب کرده و بعد بر علامت سطل زباله در پایین سمت راست کلیک کنید.

به درخواست‌های صوتی که از طریق گوگل ایجاد کرده‌اید گوش کنید

گوگل در صورت انتخاب کاربر، صدای وی برای ایجاد دستورات و جستجوهای صوتی را ذخیره می‌کند. این قابلیت به‌صورت پیش‌فرض غیرفعال است.

هرزمانی که بگویید «Ok Google» یا علامت میکروفن اپلیکیشن گوگل را لمس کنید، گوگل صدای ضبط‌شده شمارا ذخیره می‌کند.

با انتخاب «Manage Activity» در بخش «Activity Controls» می‌توانید به دستورات قدیمی یا جستجوهای صوتی خود گوش دهید.

فعالیت خود در یوتیوب را بررسی کنید

گوگل آمار اینکه برای چه چیزی در یوتیوب جستجو کرده‌اید یا چه ویدئوهایی را تماشا کرده‌اید را نگه می‌دارد. درست مثل تنظیمات دیگر می‌توانید وضعیت آن را در «Activity Controls» کنترل کنید.

می‌توانید روز یا ساعتی که به جستجوی ویدئو پرداخته یا ویدئویی که تماشا کرده‌اید را ببینید. درست مثل پاک کردن سایر فعالیت‌ها، می‌توانید اطلاعات مربوط به تماشا یا جستجوی ویدئوها را هم پاک‌کنید.

لازم به ذکر است که گوگل یک قابلیت بررسی حریم خصوصی دارد که مرحله‌به‌مرحله موارد بیشتری نسبت به آنچه امروز باهم بررسی کردیم را با کاربر چک می‌کند تا مطمئن شود اطلاعاتی که خود کاربر تمایل دارد را با گوگل به اشتراک می‌گذارد. همچنین مطمئن می‌شود که اطلاعات امنیتی و نمایش تبلیغ آن‌ها به‌روز است.

برای اطلاع بیشتر از شیوه‌هایی که گوگل از اطلاعات شما استفاده می‌کند، می‌توانید سری به صفحه حریم خصوصی گوگل بزنید.

منبع thisisinsider
مطالب مرتبط

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه شما پس از بررسی توسط تحریریه منتشر خواهد شد. در صورتی که در بخش نظرات سوالی پرسیده‌اید اگر ما دانش کافی از پاسخ آن داشتیم حتماً پاسخگوی شما خواهیم بود در غیر این صورت تنها به امید دریافت پاسخ مناسب از دیگران آن را منتشر خواهیم کرد.