15 قابلیت جدید اندروید 8.0 اوریو که باید بدانید

اندروید 8 اوریو چند روز پیش و به بهانه خورشیدگرفتگی کامل ماه اوت به صورت رسمی معرفی شد. همانند نسخه‌های پیشین پلتفرم موبایلی گوگل، با دریافت اندروید اوریو نیز قابلیت‌های گوناگونی به دستگاه‌های پشتیبانی‌کننده آن اضافه خواهد شد.

0

اگر شما یک گوشی هوشمند گوگل پیکسل یا گوگل پیکسل ایکس ال دارید احتمالا به زودی اندروید 8 اوریو را از طریق فایل OTA دریافت خواهید کرد. البته به نظر می‌رسد که روند انتشار این به‌روزرسانی برای محصولات سایر شرکت‌های سخت افزاری، نسبت به نسخه‌های قبلی با سرعت بیشتری پیگیری شود.

بر همین اساس شرکت‌‌هایی همچون اسنشال، جنرال موبایل، نوکیا، هواوی، اچ تی سی، ال‌جی، موتورولا، سامسونگ، شارپ و سونی تا آخر سال جاری این به روز‌رسانی را برای چند مدل از محصولات پیشین خود منتشر می‌کنند. در ادامه همراه ما باشید تا در ادامه مهم‌ترین ویژگی‌های اندروید 8 اوریو را مرور کنیم.

اموجی‌های جدید

هرچند پایداری و امنیت یک پلتفرم از اهمیت بالایی برخوردار است، با این حال اغلب کاربران صرفاً خواهان تغییراتی در رابط کاربری و تجربه محیطی جدید هستند. ساکنین مانتین ویو نیز بر همین اساس اموجی‌های تعبیه شده در نسخه 8 پلتفرم اندروید را مجدد طراحی کرده‌اند. این بازطراحی، تک تک اموجی‌ها را شامل شده و زبان طراحی کاملاً تازه‌ای برای آن‌ها به وجود آمده است؛ همین مسئله سبب شده تا پروسه اعمال تغییرات در این شکلک‌های کارتونی، نزدیک به 18 ماه طول به طور انجامد.


تصویر در تصویر

گوگل در اندروید 7 قابلیت مالتی تسکنیگ را برای اولین بار به صورت رسمی معرفی کرد. در نسخه جدید اندروید نیز این ویژگی فضای پویاتری دریافت کرده و به کاربر امکان مکالمه تصویری در هر پنجره‌ای را می‌دهد. همانند تصاویر فوق، تصویر شخص دوم در گوشه‌ای از صفحه نشان داده خواهد شد و شما به راحتی می‌توانید در سایر برنامه‌های گوشی یا تبلت خود گردش کنید. کاربر همچنین قادر است برای این دو پنجره نسبت ابعادی تنظیم کند.


ویجت‌های دسترسی سریع

اگر به خاطر داشته باشید گوگل در اندروید 7 شیوه تعامل جدیدی برای دسترسی به برنامه‌ها را معرفی کرد که در آن کاربر با فشردن ممتد آیکون یک برنامه می‌توانست به برخی ویژگی‌های درونی آن دسترسی پیدا کند. این قابلیت اکنون در اندروید 8 اوریو ارتقا پیدا کرده و کاربران می‌توانند ویجت‌هایی برای دسترسی سریع به قابلیت‌هایی همچون پلیر در صفحه اصلی ایجاد کنند.


شیوه نام‌گذاری جدید

در گذشته شاهد آن بودیم که نسخه‌های جدید پلتفرم اندروید بر اساس نظر کاربران و یا از روی یک سری خوراکی‌ها و تنقلات انتخاب می‌شد، اما امسال گوگل کمی خلاقیت به خرج داده و همان‌طور گفته شد نام اوریو از روی پدیده خورشید گرفتگی کامل انتخاب کرده است.


منوی تنظیمات جدید

همان‌طور که گفته شده، به نظر می‌رسد گوگل در نسخه جدید پلتفرم اندروید به ویژگی‌های رابط کاربری بیشتر توجه کرده و بر همین اساس نیز منوی تنظیمات اصلی دستگاه مجدد طراحی گردیده است. در این نسخه منوهای کشویی حذف شده و بخش‌های مختلف به خوبی دسته بندی شده‌اند، طوری که در اولین صفحه تنها 13 سربرگ وجود دارد.


انتخاب هوشمند متن

اندروید 8 عملیات کپی و پیست را با افزودن قابلیت Smart Text Selection بهبود بخشیده است. گوگل با شبکه‌ عصبی غنی در مبحث متون، به‌طور خودکار قادر به تشخیص نام، شماره یا یک آدرس است که با دو بار لمس ساده روی متن مورد نظر، نام، شماره یا آدرس را در حالت انتخاب قرار می‌دهد. تصویر فوق به صورت کامل شیوه کار این قابلیت را نشان می‌دهد که در یک متن چگونه آدرس و شماره تلفن‌ها شناسایی شده و بار دو بار لمس بر روی صفحه می‌توان آن‌ها را کپی کرد.


نظارت بیشتر بر شیوه کار برنامه‌ها

اندروید 8 اوریو از یک سیستم نظارت داخلی بر فعالیت برنامه‌ها بهره می‌برد که به طور تصادفی هر از چند گاهی اطلاعات ارسالی، شبکه‌های مختلف و منابع نرم افزاری آن‌ها را اسکن می‌کند. این ویژگی در زیر مجموعه سربرگ Security در بخش تنظیمات اصلی دستگاه وجود دارد. این بخش به کاربر کمک خواهد کرد تا از فعالیت برنامه‌های ناشناخته جلوگیری کند. Google Play Protect مختص اندروید 8 نبوده و به مرور زمان برای تمامی دستگاه‌های قدرت گرفته از پلتفرم اندروید منتشر خواهد شد.


فعال کردن خودکار وای‌فای

شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که صرفاً مایل به استفاده از اینترنت وای‌فای در منزل یا محیط کار باشید و پس از خارج شدن از آن مکان تنظیمات دسترسی به شبکه‌های موجود را غیر فعال کنید. تکرار هر روز این رویه امری کسل کننده است، به همین منظور در اندروید 8 قابلیتی تعبیه شده که به طور خودکار هنگامی که فرد به محدوده از پیش تعیین شده نزدیک می‌شود، مودم Wi-Fi گوشی یا تبلت فعال گردیده و به شبکه مورد نظر متصل خواهد شد.


نظارت بیشتر بر مصرف انرژی برنامه‌ها

این قابلیت درواقع یکی از ویژگی‌های جذاب صرفه جویی باتری است که با هدف کاهش قدرت اضافی اپلیکیشن‌ها در پس زمینه توسعه پیدا کرده است. سیستم جدید حتی میزان مصرف انرژی برنامه‌ها در پس زمینه را زیر نظر داشته و فهرستی از برنامه‌هایی که بیشترین انرژی را مصرف می‌کند به کاربر ارائه خواهد کرد.


تکمیل خودکار

Autofill امکان ورود سریع کاربران به حساب کاربری مختلف را بدون نیاز به تایپ مکرر رمز عبور طولانی، فراهم می‌کند. به عنوان مثال، گوگل اطلاعات حساب کاربری توئیتر شامل رمز عبور و نام کاربری را ذخیره می‌کند و هنگام نیاز به ورود در توئیتر، اطلاعات را خودکار در کادر مربوطه وارد می‌کند.


تنظیم نور آبی نمایشگر

Night Light یا حالت شب همان طور که نامش پیدا است برای استفاده در زمان‌هایی است که نور محیط شما کمتر از نور صفحه شما است و در این حالت فشار بسیاری به چشمان شما وارد می‌شود. با فعال کردن حالت شب نور آبی صفحه نمایش کاهش می‌یابد و دمای رنگ را گرم‌تر می‌شود تا موجب اذیت شدن چشمان شما نشود. در نسخه جدید پلتفرم اندروید کاربران می‌توانند فیلتر نور آبی را با یک منوی کشویی در هر میزان که تمایل دارند قرار دهند.


دسته بندی اعلانیه‌ها

اعلانیه‌ها به یکی از محبوب‌ترین بخش‌های تمامی پلتفرم‌های موجود تبدیل شده‌اند. گوگل نیز در اندروید 8 اوریو امکان دسته بندی اعلانیه‌ها را اضافه کرده است. این ویژگی که مشابه آن در ویندوز 10 نیز مشاهده می‌شود، به کاربر امکان دسته بندی اعلانیه‌ها را داده و بر اساس آن نیز می‌توان از نمایش دسته‌ای جلوگیری کرد و یا آنکه دسته دیگر را هایلایت کرد.


اعلانیه‌های نقطه‌ای

این قابلیت که برای اولین بار در پلتفرم iOS تعبیه گردید، به عنوان مثال تعداد پیام‌های دیده نشده در پیام‌رسان واتس‌اپ را به صورت عددی بر روی آیکون برنامه نمایش میدهد.


پشتیبانی از فرمت‌های جدید

پشتیبانی از کدک‌های صوتی Hi-Fi بر بستر بلوتوث اکنون به پلتفرم اندروید افزوده شده و حتی دستگاه‌های مجهز به این نسخه می‌توانند کدک LDAC شرکت سونی را هم اجرا کرده و بدون نیاز به اکسس پوینت با یکدیگر در ارتباط باشند.


Adaptive Icons

یکی از نقاط ضعف پلتفرم اندروید که محیطی کسل کننده را به کاربر القا می‌کند، شیوه چینش یکنواخت و نحوه نمایش یکسان تمامی آیکون برنامه‌هاست. حال اکنون گوگل در اندروید 8 اوریو سعی کرده تا با استفاده از الگوریتمی تحت عنوان Adaptive Icons از این یکنواختی کمی بکاهد. در این نسخه با توجه به نوع دیوایس، شیوه نمایش آیکون برنامه‌ها به مرور زمان فرق خواهد کرد. انیمیشن‌های جدید نیز همراه با آیکون‌های داخلی لانچر،  تنظیمات و دکمه‌های اشتراک گذاری تعامل پیدا خواهند کرد.

منبع cnet
شاید بخوای اینا رو هم بخونی:

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه شما پس از بررسی توسط تحریریه منتشر خواهد شد. در صورتی که در بخش نظرات سوالی پرسیده‌اید اگر ما دانش کافی از پاسخ آن داشتیم حتماً پاسخگوی شما خواهیم بود در غیر این صورت تنها به امید دریافت پاسخ مناسب از دیگران آن را منتشر خواهیم کرد.