
تکان دهنده: عکسهای عکاس برنده جایزه پولیتزر ۲۰۱۵
«دنیل برهولاک» برنده جایزه «پولیتزر» ۲۰۱۵ بهترین عکاسی خبری شد.
پولیتزر معتبرترین جایزهای است که از حدود ۵۰ سال پیش، به بهترینهای عرصه مطبوعات اهدا میشود. درواقع پولیتزر «اسکار» مطبوعات است. جوایز پولیتزر در بخشهای مختلفی ازجمله بهترین گزارش محلی، بهترین گزارش ملی، بهترین گزارش بینالمللی، بهترین گزارش خبر فوری، بهترین مقاله، بهترین یادداشت، بهترین کاریکاتور و … اهدا میشود. در بخش عکس هرساله ۲ جایزه در نظر گرفته میشود که یکی به بهترین عکاسی خبری (Feature Photography) و دیگری به بهترین عکاسی خبر فوری (Breaking News Photography) اهدا میشود.
امسال نیز مانند سالهای گذشته پولیتزر بهترینهای سال گذشته میلادی را معرفی کرد. در بخش بهترین عکاسی خبری، دنیل برهولاک، عکاس آزاد برای مجموعه عکسهایی از شیوع ابولا در غرب قاره آفریقا، پولیتزر بهترین عکاسی خبری را دریافت کرد. داوران پولیتزر، جسارت و شجاعت دنیل برهولاک در گرفتن عکس در یک شرایط خطرناک را دلیل انتخاب خود عنوان کردند. جایزه نقدی این بخش معادل ۱۰ هزار دلار است.
در ادامه عکسهای برهولاک از غرب آفریقا را به همراه توضیحات وی مشاهده میکنید. با فارنت همراه باشید.
اریک گیواه، ۲۵ ساله، درحالیکه جسد پدر ۶۲ سالهاش را از خانه وی بیرون میبرند گریه میکند. اریک میگوید: «تنها کاری که دولت میکند، این است که بیاید و اجساد را ببرد. آنها ما را میکشند». مونرویا، لیبریا.
جنازهای که در یک خیابان شلوغ در مونرویای لیبریا رها شده است توجه مردم را به خود جلب کرده است. حاضرین میگویند که این فرد سه روز پیش مرده است، اما چون مسئولین برای انتقال جسد وی نیامدهاند، خانواده او آن را در خیابان رها کردهاند. مردم جنازه را به وسط خیابان کشیدهاند تا مسئولین مجبور به انتقال جسد شوند.
مردی که دارای علائم ابتلا به ابولا است، در بیرون یک مرکز درمانی در مونرویا به انتظار پذیرش نشسته است. بسیاری از مردم مبتلا به ابولا موفق به پذیرش در مراکز درمانی نمیشوند و درنهایت یا در خانه و یا در اطراف مراکز درمانی جان میدهند.
ساکنین یکی از محلههای زاغهنشین مونرویا، درباره نبود مایحتاج به یک مأمور دولتی توضیح میدهند. این اتفاق بعد از زمانی است که قرنطینه شدن محله باعث بروز یک شورش مرگبار شد. این عکس قبل از اینکه شیوع ابولا در رسانههای جهان مطرح شود ثبت شده است.
جیمز دوربور، ۸ ساله، مظنون به ابتلا به ابولا، توسط مأمورین به مرکز درمانیای در مونرویا منتقل میشود. جیمز در حالی به همراه پدرش به این مکان منتقل شد که پدرش شش ساعت قبل از این عکس جان سپرد.
اتینه اوامونو، پدر یک کودک است که در منطقهای در شرایط شیوع شدید ابولا قرار دارد. روستایی در ملیاندو در گینه.
مأمورین بهداشتی در یک مرکز درمانی در یک منطقه بسیار خطرناک ازلحاظ شیوع بیماری در سواکوکو در لیبریا، ساعاتی طولانی از شبانهروز را کار میکنند.
مأمورین در حال دفن جنازه ماما فلومو، مادر ۳۷ ساله سه کودک هستند. وی در حالی جان سپرد که در حال انتقال به یک مرکز درمانی در بونگ کونتی بود. ماما فلومو هنگام مرگ در آستانه وضع حمل بود.
کودکی که به نظر ۴ ساله میآید، والدین خود را به دلیل شیوع ابولا ازدستداده است. وی در یک مرکز مراقبت در پورت لوکو درسیرالئون نگهداری میشود.
مأمورین بهداشت در حال دعا قبل از شروع شیفت کاری در یک مرکز درمانی در بونگ کنتی هستند.
یک تیم از صلیب سرخ لیبریا، در حال انتقال جسد یک زن ۳۰ ساله در مونرویا هستند که براثر ابتلا به ابولا جان خود را ازدستداده است. یکی از اعضای تیم میگوید: «ما هفته قبل جنازه شوهر این زن را از اینجا بردیم و امروز خود او را میبریم و شاید هفته آینده برای بچه آنها بیاییم».
ایساتو سیسای، ۱۶ ساله، سه ساعت قبل از مرگ در حال هذیان گفتن و درد کشیدن است. صدها تماس برای آمبولانس طی سه روز بینتیجه بود. فیری تون، سیرالئون.
یک تیم صلیب سرخ لیبریا، قبل از انتقال یک جسد مشکوک به ابتلا به ابولا، در حال پوشیدن لباسهای مخصوص خود هستند. در چهار هفته گذشته این تیم ۴ بار به این محله مراجعه کردهاند. خانواده مرد قربانی طی شش روز گذشته دو بار او را به مرکز درمانی بردهاند اما به دلیل عدم وجود تخت خالی مجبور به بازگرداندن وی شدهاند.
اعضای یک تیم صلیب سرخ در حال انتقال جسد یک قربانی مشکوک به ابتلا به ابولا در مونرویا هستند.
کارکنان بهداشت در حال ورود به منطقه فوق خطرناکی در بونگ کونتی در لیبریا هستند.
جرج بیان که از ابتلا به ابولا جان سالم به در برده است، در یک مرکز درمانی در بونگ کنتی در کنار پسر ۵ ساله خود به نام ویلیام که آزمایش ابولای او مثبت اعلامشده است قدم میزند. جرج برای بازگشت به خانه مختار بوده است، اما ترجیح داده که در کنار پسر خود بماند. پنج روز بعد ویلیام جان خود را از دست داد.
اسثر دورین، دختربچه ۵ ساله، در حال انتقال به یک آمبولانس درمونرویا است. او یک هفته بعد درگذشت.
افراد دارای نشانههای ابولا و افرادی که در خانواده آنها نشانههای ابولا مشاهدهشده است، در حال انتظار برای پذیرش در مرکز درمانی JFK در مونرویا هستند. برای قربانیای که در انتها روی زمین دراز کشیده، کار از کار گذشته است.
جوزف گمبئو، در قبرستان فویا در لیبریا بر قبر مادر خود تکیه کرده است. او ۴ عضو خانوادهاش را براثر ابتلا به ابولا ازدستداده است.
اینو همه شنیدن که انسان موجودیه که به همه چیز عادت میکنه. از دیدن مرگ انسان ها چیزی دردناک تر و ترسناکتر نیست.
تو این عکس ها مشخصه که دیدن جنازه برای مردم اونجا یه عادت شده، حتی برای بچه ها!!!
نجات دهنده مرده است…..
“خدا “یه دروغه…
همین!
وقتی مردی میفهمی چی دروغه و چی راسته
ولی خیلی دیره
اگه دروغه چه اصراری به انکارش داری؟
تو هم یک کافری همین
به راستی تنها عذر موجه برای خدا نبودنش است…
چرا حرفتو نصفه میزنی؟ اگه راست میگی اثبات کن؛ شاید ما هم به راه شما سرکار خانم هدایت(!) شدیم!!
جالبه ….. وضع یمن خیلی بدتر و وخیم تر از اینه ولی هیچ عکس هیچ وقت از اونجا منتشر نمیشه
خوب شما می تونید برید اونجا عکاسی و بعد خبرسانی کنید، شایدم برنده پولیتزر ۲۰۱۶ شدید!
خوبه مردن اگه برای اون ادمافایده ای نداشت واسه این بنده خدا ۱۰۰۰۰دلارمنفعت داشت تصاویرمرگومیرهمه جاهست اگه بره از عراق عکس بگیره صدهزاردلارگیرش میاد
دوست عزیز اگه به شما ۵۰ هزار دلار بدن، بعد بگن برو برای یک هفته از خط مقدم سوریه خبر تهیه کن میری؟
اون بنده خدا به عنوان خبرنگار آزاد رفته جایی که صلیب سرخی ها به زور راضی میشن برن اونجا از بس خطرناک هست اونوقت شما…
عکس های تاثیر گذاری هستند، واقعا عکاس بیننده را به عمق فاجعه می برد . و تلنگری به ذهن آدمی که مرگ از چه راههای غیر قابل انتظاری وبا چه خشونت و وحشتی می تواند به سراغ هر کسی آید.
عکس ها اینقدر جالب بودن که من رو از اصل موضوع که مرگ صدها انسان بود دور کرد.
تصاویر خیلی غم انگیزی بود.
مرسی از مقاله خیلی جالبتون،بازم بذارید.امیدوارم بشر در آمال و ارزوها و امیالش غرق نشه و همونطور ک داره پیشرفت میکنه،پیشرفتهاشو دراختیار نیازمندان هم بذاره.