
پروژه ولتا در اندروید L چگونه باعث افزایش 20 درصدی عمر شارژ باطری میشود؟
بعد از اولین تلاش گوگل در حذف کندی و لگ رابط کاربری اندروید در پروژه “کره” نسخه 4.1 جلیبین و پس از آن بهبود کارکرد حافظه رم در پروژه “ُSvelte” در نسخه 4.4 کیتکت، این بار گوگل به بزرگترین مشکل در گوشیهای اندرویدی حمله کرده است – عمر باتری. تلاش برای حل این مشکل جدیدترین موضوع مطرحشده در پروژه ولتاست که با اندروید L ارائه خواهد شد.
افزایش عمر باتری به نظر یک ایده عالی میآید، اما چطور گوگل میخواهد این موضوع را میسر کند؟! در همین راستا یک نتیجه بسیار جالب و تأملبرانگیز به دست آمد؛ در بررسی شرکت گوگل از وضعیت و میزان مصرف باتری در نکسوس 5، مشاهده شد که هر ثانیه از زمان فعالیت غیر لازم و غیرضروری سیستمعامل اندروید (منظور زمانی که پردازنده گوشی بهطور خودکار فعالشده و به انجام کاری یا فعالیتی سیستمی میپردازد که غیرضروری است و درزمانی دیگر نیز قابل انجام است)، باعث کاهش عمر شارژ باتری بهاندازه 2 دقیقه حالت استندبای گوشی خواهد شد.
بگذارید با یک مثال این را توضیح دهیم؛ تصور کنید این مشکل در گوشی اندرویدی شما پیش بیاید درحالیکه 50 اپ در حال اجرا دارید؛ هر کدام از آن اپلیکیشنها در هر ساعت یک ثانیه از فعالیت غیرضروری را به خود اختصاص میدهند و به میزان یک ثانیه از باتری استفاده میکنند. این میزان مصرف ناچیز باتری توسط این اپلیکیشنها در هر ساعت که این اپلیکیشنها اجرا میشوند، معادل مصرف باتری گوشی در 100 دقیقه در حالت اسنتدبای است. حال شما تصور کنید این میزان مصرف بیش از 1 ثانیه در ساعت باشد که برخی از اپلیکیشنها بیش از این میزان باتری مصرف میکنند؛ آنوقت چه میزان انرژی باتری صرف کاری غیرضروری میشود.
پروژه ولتا: تنبلها اول
یافته بالا گوگل را وادار به ارائه راهکار جدیدی کرد که حالا تحت عنوان “تنبلها اول” در پروژه ولتا مطرح شده است. تنبل اول یک قانون ساده است که توسعهدهندگان را تشویق میکند وظایف غیرضروری اپلیکیشنهای خود را طور زمانبندی کنند که در آخرین لحظه ممکن اجرا شوند. این رویکرد نسبت به استراتژی فعلی اندروید که تنها به کارایی توجه دارد تفاوت بسیاری دارد؛ در حالت فعلی اپلیکیشنها تمامی وظایف ضروری یا غیرضروری را در اولین فرصت انجام میدهند.
به این ترتیب وظایف غیرضروری اپلیکیشنهای مختلف با یکدیگر و در زمانی خاص اجرا میشوند؛ درست مانند اینکه لباسهای چرک خود را جمع کرده و همه را در یک نوبت با ماشین لباسشویی بشویید! البته این رویکرد تنها شامل وظایف غیرضروری میشود و عملیاتی مانند چک کردن ایمیلها کماکان به صورت مکرر انجام خواهد شد.
برنامهریز وظایف تنبل سازی اپلیکیشنهای شما را آسانتر میکند
البته برای اینکه کاربران از مزیتهای این پروژه بهرهمند شوند، گوگل سعی دارد توسعهدهندگان خود را متقاعد کند تا اپلیکیشنهای خود را بهینه کنند. برای این امر گوگل در پروژه ولتا یک API جدید به نام “برنامهریز وظایف” (JobSchedular)را معرفی کرده است. این API جدید ابزارهای جدیدی را در خدمت شما قرار میدهد تا اپ شما را “تنبل” کند؛ بدینصورت که شما میتوانید یک فعالیت جاری را به تأخیر بیاندازید تا زمانی که وایفای یا اینترنت دیتای شما فعال شود یا زمانی که گوشی شما در حال شارژ است. اما این روش هنوز یک شیوه جدید برای افزایش عمر باتری نیست؛ این روش بسیار شبیه قابلیتی است که مایکروسافت در ویندوز 8 خود و کمی بعد اپل در OS X Mavericks و iOS 7 خود معرفی کرد.
تاریخچه باتری
مورد دیگری که در پروژه ولتا به عنوان یک ابزار مهم و سودمند در ارتقای عمر باتری معرفی شد ابزار نمایش تاریخچه مصرف باتری با جزئیات و اطلاعات بالا است. این یک ابزار مختص توسعهدهندگان اندروید است که شما بهوسیله آن میتوانید از وضعیت مصرف باتری اپلیکیشنها با بیشترین جزئیات مصرف باخبر شوید. این ویژگی یک خط زمانی با دقت ثانیه ترسیم میکند و توسعهدهنده را آگاه میکند که دقیقاً چه وظیفهای و در چه زمانی یک فعالیت پسزمینه را آغاز کرده است.
بهوسیله این ابزار توسعهدهندگان میتوانند درصورتیکه مشکلی در مصرف باتری توسط اپلیکیشنها یا مصرف بیشازاندازه باتری باشد، آن را مشاهده کرده و درصدد رفع آن برآیند.
Power Saver: تا ۹٠ دقیقه عمر شارژ بیشتر هنگامی که عمر باتری رو به پایان است
درنهایت حالت ذخیره باتری یک بخش از پروژه ولتاست که هرکسی میتواند از آن بهره ببرد. در حقیقت بنا بر ادعای گوگل این قابلیت میتواند باعث حفظ بیش از 90 دقیقه از انرژی باتری شما درزمانی که شارژ آن کم است، بهوسیله موارد زیر شود:
– کاهش سرعت پردازنده گوشی شما (و از کار انداختن تعداد هستههای در حال اجرای سی پی یو) (کاربرانی که گوشی روت شده دارند و از برنامه SetCPU استفاده میکنند دقیقاً این موضوع را درک میکنند.)
– کاهش refresh rate صفحهنمایش
– محدود کردن اطلاعاتی که در پسزمینه (backgroud) اجرا میشوند.
شما میتوانید ذخیرهساز باتری را در هر زمان که مایلید از طریق منوی تنظیمات فعال کرده و یا با فعال کردن گزینه خودکار آن، اجازه دهید خود برنامه درزمانی که شارژ باتری شما کمتر از 15% درصد است اقدام به کار کند.
این شکل ذخیرهساز باتری درزمانی که مصرف باتری بسیار بالاست بسیار کاربردی است و از آنجائی که برخی شرکتها نظیر سامسونگ و اچتیسی روشهای برنامهها و روشهای حفظ باتری اختصاصی خود را داشتند، دیدن اینکه شرکت گوگل چنین قابلیتی را در قالب یک تنظیم سیستمی پیشفرض ارائه میدهد، بسیار خوشحالکننده است.
بهینهسازی پروژه ولتا: افزایش 20% عمر باتری در اندروید L
خبر خوب اینکه پروژه ولتا نهتنها یک ابتکار تئوریک بدون هیچ نتیجه واقعی نیست بلکه برعکس؛ چرا شبیهسازی و اجرای آزمایشی این قابلیتها در نکسوس 5 افزایش دوام باتری به میزان 15-20% را نشان میدهد و هیچ دلیلی برای شک در آن نیست و درحالیکه تمام برندهای گوشی ساز اپلیکیشنها اختصاصی خو را برای افزایش دوام باتری میسازند، سایر گوشیها نیز باید از افزایش دوام باتری گوشی خود نیز برخوردار باشند.
ممنون. به نسبت سایت های دیگه ای که این خبر رو پوشش داده بودند از منبع کامل تری برای پوشش خبر استفاده کردید.