مورچه‌ها میلیون‌ها سال است از الگوریتم اینترنت استفاده می‌کنند!

آیا می‌دانید مورچه‌ها برای شکار و پیدا کردن غذا از روشی استفاده می‌کنند که دقیقا مانند همان روشی است که ما داده‌ها را در اینترنت انتقال می‌دهیم و این موجودات سال‌هاست که در حال استفاده از این روش و انجام این کار هستند.

7

بشریت سال‌هاست که در حال پیشرفت است و هر روزه امکانات جدیدی برای رفاه حال همگان تولید و شاید هم کشف می‌شوند. بله!ما سال‌هاست که در حال پیشرفت هستیم و هر روز سرعت این پیشرفت بیشتر و بیشتر می‌شود اما آیا تا به حال از خود پرسیده‌ایم که آیا ما به عنوان انسان اولین تولیدکننده این محصولات بوده‌ایم؟ خب پاسخ این سوال در برخی موارد منفی است!

دانشمندان کشف کرده‌اند که بعضی امکاناتی که ما فکر می‌کنیم ساخته دست خود ماست از قبل در طبیعت وجود داشته است، به طور مثال آیا می‌دانید مورچه‌ها برای شکار و پیدا کردن غذا از روشی استفاده می‌کنند که دقیقا مانند همان روشی است که ما داده‌ها را در اینترنت انتقال می‌دهیم و این موجودات سال‌هاست که در حال استفاده از این روش و انجام این کار هستند تا انجا که دانشمندان درگیر این تحقیقات نام ان را با ترکیب دو کلمه اینترنت و آنت، آنترانت گذاشته‌اند!

بنابر نتایج این تحقیقات، در روش انتقال داده‌ها وقتی که داده‌های اولیه با پهنای باند پایینی رد و بدل شوند و یا پهنای باندی وجود نداشته باشد، ارسال و دریافت متوقف می‌شود و در مورچه‌ها نیز چنین مساله‌ای صدق می‌کند به طوری که اگر مورچه‌های غذا جمع‌کن که در ابتدا از لانه خود خارج می‌شوند، مدت زمان زیادی را در بیرون از لانه بگذارند مورچه‌های بعدی از بیرون رفتن از لانه خود امتناع می‌کنند و تا آمدن گروه اول صبر می‌کنند.

استنفورد نیوز در تشریح بیشتر این مساله اینگونه می‌نویسد: شما می‌توانید مورچه‌های غذا جمع‌کن را در نظر بگیرید، آنها به بیرون از لانه و خانه خود می‌روند و به دنبال دانه و آذوقه می‌گردند. این مورچه‌ها تا وقتی که غذایی نیابند به لانه بازنخواهند گشت و اگر نیز برگردند سرعت کار پایین می‌آید یا شاید هم کار به طور کامل متوقف شود، حال چنینی چیزی در یک ارتباط یا کانکشن اینترنتی نیز صدق می‌کند به طوری که اگر امکانات فراهم باشد سرعت بالا می‌رود و ارسال داده‌ها زودتر انجام می‌شود.

در ادامه این گزارش امده است که مورچه‌ها دقیقا از همین پروتکل‌ها استفاده می‌کنند، انها موجی اولیه از غذا جمع‌کن‌ها (بسته‌های داده) را برای پیدا گردن غذا (پهنای باند) ارسال می‌کنند و بعد از این ارسال آنها تعداد غذا جمع‌کن‌های موج بعدی را مشخص می‌کنند. دقیقا در کانکشن اینترنت نیز چنین جریانی وجود دارد، اگر سرویس دهنده و منبع هیچ داده‌ای را ارسال نکند اینترنت از کار می‌افتد و مورچه‌ها نیز اگر موج ابتدایی تا 20 دقیقه آینده به لانه برنگردد موج بعدی نیز نخواهد رفت.

آقای BalajiPrabkhar یکی از محققانی است که برروی این تحقیقات کار می‌کند، او می‌گوید که ممکن است سازندگان اینترنت از چنین سیستم و روشی الهام گرفته باشند و ممکن است بتوان از این سیستم نکات دیگری هم استخراج کرد. در این صورت ممکن است هزاران الگوریتم دیگر نیز وجود داشته باشد که قبل از ساخته‌های انسان وجود داشته‌اند، حال شما چه گونه به این مساله می‌نگرید؟

Source: Gizmodo

شاید بخوای اینا رو هم بخونی:

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه شما پس از بررسی توسط تحریریه منتشر خواهد شد. در صورتی که در بخش نظرات سوالی پرسیده‌اید اگر ما دانش کافی از پاسخ آن داشتیم حتماً پاسخگوی شما خواهیم بود در غیر این صورت تنها به امید دریافت پاسخ مناسب از دیگران آن را منتشر خواهیم کرد.

7 نظر برای این مطلب
  1. سعید می‌گوید

    بشر در مقابل علم و قدرت خداوند هیچ نیست .ولی با این همه چه غروری داریم! ما در قرن 21 ایم! دنیا دنیای تکنولوژی است! اپل آیفون 6+ و تبلت و لپ تاپ داریم! فضا را تسخیر کرده ایم! …. به راستی که خداوند درست فرمود: یا ایهاالانسان ما غرک بربک الکریم؟

  2. پیام می‌گوید

    با عرض معذرت مطلب مسخره و مخاطب ساده پندارانه ای بود! در این صورت من می تونم صد نمونه دیگر را مثال بزنم که همه از این الگوریتم تبعیت می کنند بی آنکه خود شعوری در ایفای آن داشته باشند. یک مورد لوله ای آب را در نظر بگیرید که تا قطرات پسین آب بیرون نیایند، قطرات پیشین هنوز در لوله باقی هستند و این خود یک قاعده طبیعی ست که از فیزیک ساده جاذبه پیروی می کند. البته این رو قبول دارم که طبیعت بطور تکاملی و طی میلیاردها سال خود را اصلاح و بازسازی می کند و حتما الگوریتمهای پیچیده و ساده بسیار فراوانی در بطن خود نگه داشته است.
    جالب تر از همه واکنش دوستان دین باور به اینگونه خبرهاست که… بماند. فقط بقول علما والله اعلم!!!
    سپاسگزارم

  3. ناشناس می‌گوید

    خوب البته خیلی از الگوریتم های کامپیوتری بر مبنای مشاهدات طبیعت ساخته شده. الگوریتم کلونی مورچه ها، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم ازدحام پرندگان، الگوریتم اجتماع زنبورها، ماهی ها و … خیلی از این ها قبل از اینترنت و روش کنترل ازدحام TCP مطرح شدند.

  4. farden2 می‌گوید

    همه از ایرانیها یاد گرفتند -خوب بید

  5. مجید می‌گوید

    از کجا معلوم که مورچه ها از انسان تقلید نکردن؟
    شاید مورچه های قدیم از الگوریتم دیگری استفاده میکردن و الان به تقلید از انسان الگوریتم های خود را به روز کرده اند. ان الانسان اشرف المخلوقات

  6. ابی می‌گوید

    لا اله الا الله . سبحان الله

  7. نیما می‌گوید

    بعد بگید اینطور اونطور !
    خدایا شکرت